BRÖSTLYFT STOCKHOLM

Har dina bröst tappat formen och hänger? Är det dags för dem att få lite liv och energi igen? Då kan bröstlyft vara något för dig. Bröstlyft kan kombineras med både förstoring och förminskning, eller så görs bara ett lyft utan att ta bort eller tillföra något.


Det finns många frågor man ställer sig inför ett bröstlyft. Är du bara nyfiken eller funderar du på att göra ett själv? Här får du svar på några vanliga frågor om bröstlyft, vad du ska tänka på före och efter ingreppet..


När du vill boka tid för konsultation hos en plastikkirurg i Stockholm kan du använda vårt formulär för att ta kontakt med flera plastikkirurger, på så vis får du en uppfattning om vad det kan tänkas kosta för dig.

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.   Jag godkänner allmänna villkor

  Hur mycket kostar bröstlyft?

  Ett bröstlyft kostar mellan 30 000 och 105 000 kr på olika kliniker i Stockholm. Pris varierar utifrån dina förutsättningar och hur stort ingreppet blir. Använd vårt kontaktformulär ovan för att få prisförslag på vad ett bröstlyft i Stockolm hade kostat för just dig.


  Vad kostar bröstlyft och bröstförstoring?

  Priset för en kombinerad bröstförstoring och bröstlyft i Stockholm börjar på 55 000 kr och kan gå upp till 160 000 kr. Vad det kostar beror dels på hur stort bröstlyftet är och vilken storlek på implantat som ska sättas in. Kontakta en plastikkirurg för att få prisförslag.


  Vad är bröstlyft?

  Om du har hängande bröst efter viktnedgång, amning eller för att huden tappat elasticitet med stigande ålder kan man göra ett bröstlyft för att ta bort lite bröstvävnad och hud. Det gör att brösten får en ungdomligare och fastare form.

  Ett bröstlyft kan även göras för att åtgärda tubulära bröst, en missbildning av brösten som innebär att de är tubformade och upplevs som hängiga på yngre kvinnor som inte ännu fått barn och ammat.


  Hur går ett bröstlyft till?

  Det vanligaste är ett så kallat ankarlyft, namngett efter hur ärren ser ut efter ingreppet. Ett ankarlyft går ut på att man tar bort en del hud, fett och bröstvävnad för att strama upp bröstet i en nyckelhålsform. Bröstvårtan flyttas högre upp på bröstet och om behov finns kan även vårtgården förminskas. Ingreppet kan göras både med och utan implantat, det beror på vilket slutresultat du önskar och vad plastikkirurgen känner passar för dina bröst.

  På nedanstående bilder ser du en illustration på ett bröstlyft går till.

  Om du ska göra ett mindre bröstlyft går det göra en oval öppning i brösten, då får du bara det lodräta ärret och inte ärret i bröstvecket.


  Hur länge håller bröstlyft?

  Det finns ingen tidsgräns för hur länge ett bröstlyft håller, men brösten och huden kan tappa form och elasticitet om du blir gravid, tappar mycket vikt eller bara med stigande ålder. Om du har stora bröst och gör ett bröstlyft med implantat kan vikten göra att de tappar sin form snabbare, men bara tiden kan utvisa hur resultatet blir för dig.

  Om du planerar en graviditet eller en stor viktnedgång rekommenderas att du väntar med att göra bröstlyftet för att få ett resultat som håller längre.


  Hur vet man om man behöver bröstlyft?

  Det är du själv som avgör om du behöver ett bröstlyft, om du är missnöjd med formen på dina bröst exempelvis. Med väldigt stora och hängande bröst kan du få eksem eller svampinfektioner, eftersom det blir varmt och fuktigt när brösten ligger emot huden. Då kan ett bröstlyft avhjälpa de problemen.


  Hur mår man efter bröstlyft?

  Efter bröstlyftet kommer du vara öm och svullen, och plastikkirurger rekommenderar att du har avsatt tid för att vara ledig eller sjukskriven i en till fyra veckor efter operationen. Det beror på hur tungt arbete du har, om du utför tunga lyft behöver du en längre återhämtning än om du sitter vid ett skrivbord och arbetar.

  Du uppmanas också tänka på att dina bröst kommer se kantiga och oformliga ut efter bröstlyftet, men det är bara under första tiden efter operationen. Efter ungefär sex till nio månader kommer gravitationen att ha hjälpt till att ge dem en naturlig form igen. Ärren bleknar efter sex månader och upp till ett år, de kommer bli så gott som osynliga med tiden.

  Undvik UV-strålning på ärren så länge de är röda, de kommer blekna efter ungefär sex månader. Du bör också tejpa ärren under samma tidsperiod. Precis som vid andra bröstoperationer ska du under ca tre månaders tid bära en kompressions-bh, en typ av sport-bh som hjälper brösten att hitta formen efter operationen.


  När kan man träna efter bröstlyft?

  Du bör undvika träning i åtminstone tre veckor efter ett bröstlyft, och belastande eller skumpande träning ska vänta i tre månader.


  Vad krävs för att få bröstlyft betalt av landstinget?

  Det är ovanligt med landstingsfinansierade bröstlyft, men för att det ska vara ett alternativt bör du ha väldigt stora problem med hängande bröst. Till exempel svampinfektion eller eksem i huden under brösten, eller tubulära bröst (väldigt hängande bröst med stora vårtgårdar). Säkraste sättet att få svar är att gå till läkare på vårdcentral för en första bedömning, därefter kan du få remiss till en plastikkirurg.

  Om problemet är att dina bröst är väldigt stora och du besväras av tyngden är en bröstförminskning ett alternativ, det kan också betalas av landstinget. Du kan läsa mer om det på vår sida om bröstförminskning


  Naturligt utseende med icke-kirurgiska silikonbröst

  För dem som söker en snabb och enkel metod för att förbättra bröstens utseende utan att genomgå kirurgi, erbjuder lösbröst en utmärkt icke-kirurgisk lösning. Dessa silikonbröst, som kan bäras direkt på huden, är designade för att ge en naturlig och fylligare form till brösten. De är tillverkade av högkvalitativt silikon som efterliknar känslan och utseendet av naturlig bröstvävnad. Lösbröst är idealiska för personer som vill ha en temporär förändring, till exempel för speciella tillfällen, eller för dem som funderar på bröstförstoring men vill prova hur större bröst skulle kännas och se ut innan de bestämmer sig för en permanent kirurgisk lösning.


  Bröstlyft i Stockholm - Vilken klinik ska jag välja?

  Vi rekommenderar att välja en klinik med en plastikkirurg som du känner dig trygg med. Kolla även upp att kirurgen och kliniken är seriösa, att kirurgen har rätt utbildning, fråga tidigare patienter efter deras omdöme och glöm inte att jämföra flera kirurger och kliniker med varandra för att vara säker på att du verkligen valt den bästa kirurgen för just dig.

  Använd vårt kontaktformulär ovan för att komma i kontakt med flera plastikkirurger som utför bröstlyft i Stockholm. Lycka till!