Microneedling Stockholm

På den här sidan hittar du information om microneedling i Stockholm. Microneedling innebär att din hud behandlas med mikronålar, antingen genom att ett mikronålsredskap rullas över huden eller med hjälp av ett pennliknande redskap. Nålarna skapar mikroskador i huden och stimulerar kollagenproduktionen.

 

Microneedling passar alla hudtyper, oavsett ålder. Med denna metod kan du till exempel fräscha upp huden, få en bättre struktur, föryngra slapp och åldrande hud, reducera fina linjer och rynkor samt dämpa hyperpigmentering. Läs mer om vad microneedling är, vem som får utföra behandlingen, när du ser resultat och vad det kostar.

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.   Jag godkänner allmänna villkor

  Vad är microneedling?

  Microneedling är en effektiv och icke-invasiv behandling som föryngrar din hud. Metoden innebär att små nålar stimulerar huden för att den ska producera kollagen och elastin, vilket är hudens naturliga sätt att läka. Behandlingen kan innebära lokalbedövning och är då helt smärtfri. Detta är vad microneedling är, en metod som tar vara på hudens läkande egenskaper.


  Vem får utföra microneedling?

  Den som får utföra microneedling måste ha genomgått en certifierad utbildning inom ämnet. Om behandlingen innebär lokalbedövning kan det krävas att den utförs av en sjuksköterska, hudläkare, plastikkirurg eller en estetiker som kontrolleras av en läkare och är under dennes tillsyn.

  Till exempel Sveriges Skönhetscenter får du alltid microneedling utförd av erfarna och certifierade hudterapeuter. De rekommenderar dig också att boka en kostnadsfri konsultation innan din microneedling-behandling och under konsultationen kommer din hud att analyseras och du kan ställa frågor från hudspecialisten.


  Vad kostar microneedling?

  Vad microneedling kostar varierar beroende på hur omfattande behandling du vill göra och vem som utför behandlingen. Räkna med minst cirka 1000 kr, men det kan bli betydligt dyrare än så. Rabatter kan dock förekomma om din kur innebär flera behandlingar. Om din microneedling utförs av en estetiker blir det billigare jämfört med en hudläkare eller plastikkirurg.


  Hur ofta ska man göra behandlingen?

  Hur ofta du ska göra microneedling beror på hur omfattande och djup behandling du genomgår. För en mindre och ytlig microneedling är rekommendationen att vänta 2-5 veckor mellan behandlingarna. Om du däremot gör en stor och djup behandling bör du vänta 6-8 veckor för att huden ska läka och föryngras på bästa sätt.


  När ser man resultat?

  Resultatet av en microneedling kan synas direkt efter behandlingen. Du kan i alla fall se en markant skillnad jämfört med tidigare. För den slutgiltiga effekten av microneedling kan du behöva vänta i två till fyra veckor. Hur lång tid det tar beror mycket på hur stort område du har behandlat och hur djup behandling du har genomgått.


  Hur länge håller microneedling?

  Hur länge microneedling håller beror på hur väl du sköter om dig själv och din hud. Det är flera faktorer som påverkar hur länge behandlingens resultat håller, till exempel din livsstil, hur gammal du är, hur bra du sover, vad du äter och vilken miljö du bor och vistas i. En vanlig rekommendation är dock att göra en kur per år.


  Vad ska man tänka på efter?

  Under den första tiden efter microneedling ska du vara försiktig med huden och inte ta på det behandlade området med dina fingrar. Under 48 timmar efter en behandling bör du inte använda smink, svettas, bada, basta eller vistas i dammiga miljöer. Om du vill sola så är det rekommenderat att du väntar med detta i en månad efter behandlingen.


  När ska man inte göra microneedling?

  Du ska inte göra microneedling om du har infekterad acne, psoriasis, svamp eller cancer. Är du gravid eller ammar är det inte heller bra att genomgå microneedling. Om du lider av någon kronisk sjukdom och tar medicin som har föreskrivits av läkare bör du ta kontakt med din läkare och fråga om det är okej att göra microneedling.