Sveriges bästa plastikkirurger

När du går i tankarna att utföra plastikkirurgi är det viktigt att du känner dig väl omhändertagen och trygg med plastikkirurgen. Att göra efterforskningar inför en eventuell operation inför valet av kirurg är viktigt, då vem du väljer kan ha stor påverkan på resultatet och den totala upplevelsen. 

Vi har gjort en del av arbetet åt dig och listar här tre av de erkänt bästa plastikkirurgerna i Sverige.

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.   Jag godkänner allmänna villkor

  Bästa plastikkirurgerna

  När vi har granskat plastikkirurger i Sverige för att kunna utse de bästa har vi kollat på att de är medlemmar i föreningar som Sveriges läkarförbund, Svensk plastikkirurgisk förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi. Vi har även kollat på patientnöjdhet, granskat dem för anmälningar och att kirurgerna har utfört många framgångsrika operationer. Här presenterar vi de tre bästa plastikkirurgerna som alla uppfyller våra krav och som du kan lita på för att uppnå önskat resultat. 

  Patrik Höijer

  Patrik är väldigt erfaren och den bästa plastikkirurgen i Sverige, särskilt inom bröstkirurgi. Han studerade medicin vid Uppsala Universitet och gjorde sen sin specialistutbildning inom plastikkirurgi vid Universitetssjukhuset i Örebro. Årligen opererar han över 500 patienter med bröstimplantat. 

  Han har därför stor kunskap och erfarenhet rekonstruktion av bröst vid cancersjukdom och missbildningar, men även av huvud- och halsområdet. Dr. Höijer är erkänd som en av Sveriges bästa plastikkirurger av flera ledande bröstimplantattillverkare och har utvecklat en helt unik metod för bröstförstoring med minimala ärr. 

  Patriks bemötande 

  Baserat på tidigare patienters omdömen ger Dr Höijer bra information inför operation, snabba svar på frågor via mail och telefonsamtal och ett proffsigt bemötande på operationsdagen. 

  Tuve Mårtensson

  Dr Tuve Mårtensson är en erfaren kirurg som genomgick specialisttjänstgöring inom kirurgi i Halmstad, där han riktade in sig på bröstkirurgi, särskilt inom utredning och behandling av bröstcancer. Det ledde honom vidare till arbetet med rekonstruktiv plastikkirurgi, där han fortsatt specialisera sig på bröstrekonstruktioner. 

  Tuve har arbetat inom estetisk plastikkirurgi sedan 2004 vilket gör honom till en av Sveriges mest erfarna och bästa kirurger. Han kombinerar sin stora kunskap inom bröstkirurgi och rekonstruktiv kirurgi för att uppnå ett så bra resultat som möjligt, vilket gör honom till ett bra val av plastikkirurg. 

  Tuves bemötande 

  Tidigare patienter upplever Tuve som snäll, varm, lugn och lyhörd. Han får mycket beröm för väl genomförda konsultationer och patienterna är nöjda med resultatet. 

   Örjan Gribbe

  Örjan Gribbe har de senaste åren utfört flest bröstoperationer i Europa, han har blivit väldigt populär på grund av sin skicklighet och höga patientnöjdhet. Han är specialist inom bröstkirurgi, både estetisk och rekonstruktiv. Han är känd för sin förmåga att anpassa varje operation efter patientens behov och önskemål. 

  Dr Gribbe lägger stor vikt vid konsultationen och är tydlig med om patientens önskade resultat går att uppnå efter förutsättningarna. Han genomgår regelbundna vidareutbildningar och uppdaterar sig ständigt om nya tekniker och arbetssätt inom plastikkirurgi.  

  Örjans bemötande 

  De som opererats av Örjan beskriver honom som väldigt glad, noggrann, tålmodig och tydlig vid konsultation. De beskriver honom också som väldigt ärlig men att han kan upplevas lite tystlåten.

  Vad gör en plastikkirurgi bra?

  Bra plastikkirurgi handlar inte om bara operationstillfället, det är hela upplevelsen runt omkring. En grundlig konsultation där kirurgen går igenom dina önskemål, förväntningar och eventuella funderingar. Det är viktigt att du får tydlig information om ingreppet, risker, återhämtning och vilket resultat du kan förvänta dig. 

  Vid uppföljningen är det viktigt att du kontrolleras, att läkningen är bra och att du som patient är nöjd med resultatet. Regelbundna kontroller bör bokas in för att kirurgen ska ha möjlighet att övervaka läkningen och hantera eventuella komplikationer tidigt. 

  Bemötande

  En bra plastikkirurg tar sig tid för sina patienter för att skapa en trygg och positiv upplevelse. Att de ger dig en realistisk bild av vad du kan förvänta dig och ärlig information om ingreppets risker. Genom att bygga ett förtroende mellan dig och kirurgen kan du våga ställa fler frågor och ställa högre krav på din vård. 

  Ärr

  Ärrbildning är en helt naturlig del av plastikkirurgi, men en skicklig kirurg kan minimera och dölja ärren väldigt bra. Detta uppnår de genom att använda avancerade tekniker och att lägga snitten på diskreta ställen. Några viktiga punkter för att få så snygga ärr som möjligt är:  

  • Följ kirurgens råd om ärrvård, inklusive användning av ärrsalvor och silikonplåster.
  • Skydda ärren från direkt solljus för att förhindra mörka fläckar och förbättra läkningsprocessen.
  • Undvik att röka innan och efter operationen för att kroppen ska kunna läka bra. 

  Omdöme och anmälningar

  När du väljer kirurgi är det viktigt att du kollar upp tidigare patienters omdömen, finns det bilder att kolla på är det också något du kan be om. Kolla om kliniken publicerat recensioner, men sök också på oberoende sidor och sociala medier för att få en helhetsbild. 

  Anser du att något gått fel under eller efter din operation kan du anmäla kirurgen till Inspektionen för vård och omsorg, tas anmälan vidare hamnar ärendet hos Socialstyrelsen, en domstolsliknande myndighet som prövar behörighetsfrågor för legitimerade hälso- och sjukvårdspersonal.