IPL behandling Stockholm

På den här sidan hittar du information om IPL behandling. IPL står för Intensivt Pulserande Ljus och är således en ljusbehandling. Det som kan behandlas med IPL är ytliga kärl, hudbesvär och besvärande kroppshår. Med IPL kan du till exempel föryngra din hud, få bort pigmentfläckar, minska rodnader och ta bort generande hårväxt.


IPL-behandlingar passar dig som har ljus eller lite mörkare hy. En mörk hy, med mer pigment, fångar upp mer av den värme som bildas, vilket kan leda till brännskador. Om du har en ljuskänslig hy till följd av att du tar vissa mediciner ska du inte utsätta den för denna ljusbehandling. Läs mer här om vad IPL behandling är, vad det är bra för och vad det kostar.

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.



   Jag godkänner allmänna villkor

  Vad är IPL behandling?

  Vad IPL behandling är handlar om hudvård med intensivt pulserande ljus. Tack vare dagens teknik kan du få ett spektrum av högintensivt ljus där impulserna är kortvariga och ligger mellan 550 - 1200 nm. Med rätt filtrering, energiinställning och hastighet värmer IPL upp vävnader som är under behandling. Det krävs dock ett upptagningsämne i vävnaden, såsom hemogloblin, melanin eller vatten. Sveriges Skönhetscenter i Stockholm erbjuder olika IPL-behandlingar utifrån hudproblemen.

  IPL mot pigmentfläckar

  Genom att använda intensiva ljuspulser kan IPL penetrera huden och bryta ner de mörka pigmenten som orsakar fläckarna, samtidigt som den stimulerar kollagenproduktionen för att förbättra hudens struktur och elasticitet.

  IPL mot pigmentfläckar eliminerar fläckar orsakade av UV-strålning och åldrande, såsom leverfläckar, sommarfläckar och små ytliga mullvadar. Direkt efter behandlingen mörknar de aktuella områdena ännu mer och blir under de närmaste 1-2 veckorna ljusare eller även försvinner helt. Vid behandling av pigmentfläckar är IPL väldigt effektivt, men man måste komma ihåg att det behövs fler behandlingar om det är mycket hyperpigmentering.

  Även Acnespecialisten erbjuder en säker och effektiv behandling av pigmentfläckar med IPL. Acnespecialisten erbjuder också kvalificerad och personlig rådgivning samt en skräddarsydd behandlingsplan för varje dig som kund, vilket säkerställer optimala resultat och kundnöjdhet.

  IPL mot ytliga blodkärl

  Ljusbehandling IPL mot ytliga blodkärl, kommer att lugna huden, ta bort rodnaden och de blodkärl som syns på hudens yta försvinner. Under behandlingen producerar ljuspulsen värme som påverkar proteinerna och röda blodkropparna i de ytliga blodkärlen så att blodkärlen krymper och så småningom försvinner. Resultaten av IPL-behandlingen börjar visa sig efter 4-6 veckor, därefter kan du göra ytterligare en behandling vid behov.


  Vad är IPL bra för?

  Om du vill förbättra och föryngra din hud eller ta bort generande hårväxt är IPL-behandling bra. Till exempel erbjuder Nordiska Kliniken IPL hudföryngring som gör huden jämnare och minskar rynkor samtidigt som cellerna förnyas.

  Förutom att få bort oönskad hårväxt permanent kan du reducera allt från åldersfläckar och solskador till acne med hjälp av IPL. Nordiska Klinikens Nordlys IPL är designad för att behandla pigmentering, minska rodnad och förbättra röda och pigmenterade acneärr. Metoden är också bra för att på ett effektivt sätt behandla rosacea och brustna blodkärl.


  Vad kostar IPL behandling?

  Vad kostnaden för en IPL behandling uppgår till beror på vad du vill åtgärda vad gäller oönskad hårväxt, ytliga blodkärl eller andra hudproblem. Hur omfattande behandling som krävs är en viktig faktor vid prissättningen. Räkna dock med minst cirka 1000 kr. Efter en kostnadsfri konsultation vet du mer om slutpriset.


  Hur många gånger måste man göra behandlingen?

  Hur många gånger du behöver göra IPL varierar beroende på vad du vill åtgärda. Om du har problem med din hud och ytliga kärl kan det krävas allt från en till fyra behandlingar. När det gäller generande hårväxt är rekommendationen att upprepa IPL-behandlingen tre till sex gånger, beroende på hur kraftig hårväxt du har.


  När ser man effekt?

  Beroende på orsaken till din IPL behandling kan det ta olika lång tid innan du ser effekten av den. De flesta upplever dock att de ser en förbättring direkt efter första behandlingen. Om du har behandlat oönskad hårväxt, synliga blodkärl eller lindrigare hudåkommor kan du sannolikt se resultat direkt, efter en behandling.


  Hur ont gör det?

  Alla har olika smärttrösklar, men IPL gör inte ont. Däremot kan du känna likt en gummisnoddssnärt mot huden och det kan bränna till och svida lite grann. Om du tycker att detta gör ont bör du veta att smärtan varar mindre än en halv sekund. Du kan dock känna mer om din hud är känslig och har mycket pigment.


  Hur ser huden ut efteråt?

  Direkt efter en IPL-behandling på kärl kan du vara lite svullen och huden kan ha fått en rodnad. Hur du ser ut efteråt beror på hur många kärl som har behandlats. Om du har tagit bort pigmentfläckar ser dessa mörkare ut efter behandlingen, innan de flagnar av och försvinner. Även blodkärl kan se mörkare ut på grund av koagulerat blod.


  Är det farligt?

  IPL är inte farligt, men det finns vissa risker. Det är bra att läsa om hälsoriskerna på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida innan du bokar din tid för IPL. Ljuset från impulserna kan i vissa fall upplevas lite obehagliga och ögat kan i värsta fall skadas av ljusets styrka. Om du har mycket pigment i din hud finns det risk för att du får brännskador, missfärgningar eller blåsor. Anledningen är att mörka hudtoner absorberar ljus lättare än ljusa hudtoner.