LÄPPFÖRSTORING STOCKHOLM

Vill du göra läppförstoring i Stockholm? Här kommer tips, frågor och svar på allt du behöver veta. När du känner dig redo använder du vårt kontaktformulär för att komma i kontakt med professionella plastikkirurger.

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.   Jag godkänner allmänna villkor

  Vad kostar läppförstoring?

  Vad en läppförstoring eller fillers i Stockholm kostar varierar en del mellan olika kliniker, och det är därför vi vill ge dig möjlighet att ta kontakt med flera plastikkliniker samtidigt. Tänk även på att priset varierar beroende på hur stor mängd filler som används. Normalt är att använda 0,5–1 ml vid första tillfället, och då startar priserna vid 2 500 kr och går upp till 6 000 kr beroende på vilket preparat som används. Ju större mängder filler som används, desto dyrare blir det. Om du letar efter fillers i Sundbyberg eller andra delar av Stockholm kan du kontakta Sveriges Skönhetscenter för en gratis konsultation gällande din läppförstoring.

  Att förstora läpparna med kroppseget fett kostar 8 000–25 000 kr, men resultatet blir då en permanent läppförstoring.


  Vad ska man tänka på innan läppförstoring?

  Ta inte läkemedel med acetylsalicylsyra (till exempel Treo eller Magnecyl) eller ibuprofen (till exempel Ipren och Ibumetin) under minst 14 dagar innan eftersom det annars kan göra att du får väldigt stora blåmärken. Du bör också låta bli att röka minst en till tre veckor före och efter din läppförstoring eftersom det påverkar läkningsprocessen negativt.


   Vad ska man tänka på efter läppförstoring?

  Rör inte dina läppar under de första timmarna efter injektionerna, drick med sugrör och ta det lugnt första dagen. Du kommer vara väldigt svullen första dagen, men du kan dämpa svullnaden med kyla och genom att sova med huvudet i högläge under natten. De första veckorna efter att du förstorat läpparna ska du undvika rökning eftersom det försämrar läkningen.


  Vad används vid läppförstoring?

  Det finns olika sätt att förstora läpparna. Vanligast är att använda så kallade fillers som består av hyaluronsyra, ett ämne som naturligt förekommer i människokroppen. Fillers finns i flera varianter och varumärken, men de vanligaste är Restylane, Juvederm och Stylage.

  Om du väljer att göra med kroppseget fett skördas fettceller vid en fettsugning, tvättas och sedan injiceras de i läpparna. Läppförstoring med eget fett ger en bestående effekt men kan behöva upprepas eftersom endast ca 30 % av fettcellerna överlever transplantationen.

  Plastikkirurger rekommenderar att du första gången gör en förstoring med fillers för att känna efter vilken storlek som passar dig.

  En vanlig missuppfattning är att man använder botox i läpparna för att förstora dem, men botox är ett muskelavslappnande preparat som inte används i läppar. Botox kan du läsa mer om här.


  Vad händer med läpparna efter läppförstoring?

  Direkt efter du gjort din läppförstoring får du inte röra läpparna, bara för att smörja in dem med återfuktande kräm. Under de första dagarna är du svullen och öm, men efter 3–4 dagar går svullnaden ner och du kan se resultatet.


  Hur länge håller läppförstoring?

  En läppförstoring håller i ungefär 6–12 månader, men första gången rekommenderas en påfyllning efter ungefär 4 månader för att du inte ska börja om från början utan ha kvar effekten.

  Gör du en förstoring med kroppseget fett är effekten bestående.


  Hur länge är man svullen efter läppförstoring?

  Du är svullen i 2–5 dagar, och du rekommenderas att sova med huvudet i högläge för att svullnaden ska gå ner även under natten. Kyla är också ett bra alternativ för att dämpa svullnaden.


   Hur ont gör läppförstoring?

  Inte särskilt ont, en mycket tunn nål används. Spänning och lite obehag kan kännas under tiden preparaten sprutas in, men det går snabbt över. Möjlighet finns att få bedövning, men preparaten innehåller lite bedövning som gör att obehaget ska minska.