FILLERS STOCKHOLM

Är det dags att göra något åt de djupa rynkorna i pannan? Eller kanske dags för en sorgfri uppsyn genom att fylla ut den där rynkan mellan ögonbrynen? Här kan du läsa mer om fillers, vilka olika typer det finns och hur det går till när man gör en injektionsbehandling.

Använd kontaktformuläret till höger för att komma i kontakt med en plastikkirurg för fillers i Stockholm.

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.



     Jag godkänner allmänna villkor

    Vad är fillers?

    Fillers är ett samlingsnamn på olika preparat som kan injiceras i huden för att släta ut rynkor och ojämnheter eller ge fyllighet.

    Konsultation Fillers – Stockholm

    Planerar du att skaffa fillers i Sundbyberg eller i andra delar av Stockholm? Då kan det vara värt att boka in en gratis konsultation innan du bokar in fillers. Stockholm har flera olika klinker som erbjuder en gratis konsultation, däribland sverigesskonhetscenter.se. Genom att första boka in en konsultation innan din fillers-behandling ökar du chansen du att det blir rätt mängd och att bu blir nöjd med resultatet.

    Vad innehåller fillers?

    Fillers består av hyaluronsyra som kan injiceras i huden för att släta ut rynkor och ojämnheter eller ge fyllighet. Hyaluronsyra är ett naturligt ämne som förekommer i människokroppen. Det drar till sig vätska och är därmed väldigt effektivt om man vill fylla ut en djup rynka, släta till en ojämn näsa utan att operera eller få lite fylligare haka och kindben.

    De fillers som används i injektioner är icke-animalisk, den produceras biotekniskt.

    Vad kan göra med fillers?

    Vissa områden är särskilt vanliga att behandla med fillers:

    • glabella – argrynkan mellan ögonbrynen
    • nasolabialveck – djupa fåror som går från näsvingar till mungipor
    • panna
    • ögon – om man har väldigt tunn hud under ögonen kan det göra att man får mörka ringar som inte går bort oavsett hur mycket man vilar
    • läppar 
    • ansiktskonturering:
      • näsa – små injektioner för att göra näsan jämn och rak
      • kindben – fylligare och mer markerade kindben
      • haka – mer markerad haka
      • käklinje – förstärka käklinjen och med små medel förändra ansiktets form

     Vad kostar fillers?

    Kostnad för fillers är per milliliter, och hur mycket som behövs för ditt ingrepp varierar utifrån det resultat du är ute efter och utifrån dina förutsättningar.

    Pris varierar mellan 2 500 och 5 600 kr för 1 ml beroende på varumärke och användningsområde. I vissa fall räcker 0,5 ml för det du vill behandla, andra gånger kan det krävas mer och då ges mängdrabatt.

    Skinbooster-behandling kostar omkring 3 000 kr/ml hos de flesta behandlingsställen. Använd vårt kontaktformulär för att komma i kontakt med en plastikkirurg som utför fillers i Stockholm, för att få veta ditt exakta pris.


    Vad är skillnaden mellan botox och fillers?

    Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att förebygga att rynkor uppstår. Det påverkar inte rynkor som redan finns i huden. Botox har även andra medicinska användningsområden som du kan läsa mer om här

    Fillers är ett preparat som används för att till exempel fylla ut djupa rynkor eller släta ut ojämnheter. De injiceras lokalt och har bara effekt precis på injektionsstället. Fillers bryts med tiden ner av kroppen, men effekten kan hävas genom att injicera hyaluras, ett enzym som bryter ner hyaluronsyran. Botox har en längre verkningstid och inget ”motmedel” som fillers.


    Vilka typer av fillers finns det?

    Det finns flera olika varumärken på fillers, och även fillers med olika användningsområden.

    Juvederm, Restylane, Evederm och Stylage är de största varumärkena. De finns både som klassiska fillers som fyller ut djupa rynkor och ojämnheter, men även som ”boosterinjektioner” med skin rejuvenation- eller skin revitalizing-effekt.

    De olika typerna av fillers har olika hårdhet, olika benägenhet att binda vatten och är därför väldigt mångsidiga i fråga om användningsområde.


    Vem får utföra fillersbehandling?

    Legitimerade sjuksköterskor med utbildning i estetisk injektionsbehandling får utföra fillersbehandling.


    Hur länge håller fillers?

    Hållbarheten hos fillers varierar med vilken typ som används, men effekten kvarstår mellan 3 och 12 månader. Det är inte ovanligt att man fyller på innan tidsperioden har gått ut för att ha kvar effekten så länge som möjligt, och genom att göra en touch up behövs en mindre mängd fillers.


    Kan man använda fillers när man är gravid?

    Nej, du får inte injicera fillers när du är gravid eller ammar. Du får inte heller göra en fillerbehandling om du har en pågående herpesinfektion i kroppen eftersom det kan få en inflammatorisk reaktion att blossa upp.


    När kan man börja med fillers?

    För att få komma till en plastikklinik ska du vara över 18 år gammal, i övrigt finns inga begränsningar.


    Vad finns det för risker med fillers?

    Riskerna med fillers är små, men i vissa fall kan det uppstå en inflammation eller att de fillers som injicerats stelnar och blir hårda. Då kan man injicera hyaluras för att lösa upp förhårdnaderna, ofta räcker en behandling men ibland kan flera behövas. Priset för en hyaluras-behandling är ca 2 500 kr.

    Efter att fillers injicerats bör du också vara försiktig med täckande makeup de första dagarna eftersom det kan leta sig in i huden genom öppningarna och ge en missfärgning i huden.