FETTSUGNING STOCKHOLM

Bor du i eller omkring Stockholm och är intresserad av att göra en fettsugning? Har du fettdepåer som inte påverkas av kost och träning? Fettsugning är en skönhetsoperation som ökar i Sverige och i världen, eftersom det är ett ingrepp som ger snabbt resultat och en klar skillnad mellan före och efter.
SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.   Jag godkänner allmänna villkor

  Vad kostar fettsugning?

  Priset på en fettsugning varierar kraftigt beroende på hur stort område som ska behandlas, allt från 15 000 till 100 000 kr förekommer. Fettsugning på mage, armar, höfter, rumpa samt insida och utsida lår är större områden där priserna är lite högre, medan haka och venusberg är mindre områden och därmed innebär lägre priser.


  Hur går en fettsugning till?

  En mindre fettsugning genomförs under lokalbedövning, men för de flesta krävs narkos. Under huden sprutas en saltlösning in som innehåller bedövningsmedel och ett kärlsammandragande medel. Det gör att fettcellerna lossnar och kan sugas ut med en kanyl genom en liten öppning i huden. Ärret blir inte mer än några millimeter brett.

  En av teknikerna för fettsugning kallas Body Jet. Det innebär att saltlösningen spolas under huden mer varsamt och sugs ut ur området samtidigt som ny saltlösning tillförs. På så vis är det lättare för plastikkirurgen att se vilken form din kropp kommer att få efter behandlingen och du blir inte lika öm efteråt.

  Ibland används värme för att förstärka effekten av koksaltlösningen, t.ex. laser eller ultraljud. Det underlättar utsugning, men kan innebära ett ojämnare resultat. Ultraljud är idag ovanligt inom fettsugning, men laser förekommer. 


  Vad händer efter fettsugning?

  Om du gjort en fettsugning på ett större område kommer du behandlas med proppförebyggande medicin efter ingreppet. En till två veckor efter operationen tas stygnen bort. Du bär också en gördel i ett antal veckor efteråt.

  Vi föds med ett visst antal fettceller och de återbildas inte efter en fettsugning. Men det är rekommenderat att hålla en sund livsstil för att upprätthålla effekten. Fettsugning är en lösning för att ta bort fett i områden där träning och kost inte har någon effekt, det är inte en lösning för att gå ner i vikt snabbt.


  Varför gördel efter fettsugning?

  Efter operationen bär du gördel dygnet runt i två till tre veckor och sedan i tre veckor enbart under dag- eller nattetid. Detta för att förhindra svullnad och för att huden ska dra ihop sig och anpassa sig till den nya kroppsformen. Fettsugning är inte bara att ta bort överflödigt fett, det är en omskulptering av din kropp och det fett som finns kvar i din kropp.


  När ser man resultat efter en fettsugning?

  Resultatet syns omedelbart, men efter ingreppet finns en viss svullnad kvar. Efter omkring sex veckor behöver du inte längre bära gördel och när svullnaden har gått ner kan du se det slutgiltiga resultatet.


  När går svullnaden ner efter fettsugning?

  Svullnad och blåmärken försvinner tre till fyra veckor efter operationen.


  När får man träna efter fettsugning?

  Efter 3–5 veckor får man återuppta träning efter fettsugning, men det är viktigt att komma igång med fysisk aktivitet så snart som möjligt efter en fettsugning. Till exempel genom måttliga promenader.


  Hur mycket fett kan man ta bort med en fettsugning?

  Det finns en tumregel om att man kan ta bort 5 % av kroppsvikten eller 3,5 liter fett hos en normalviktig kvinna, men det uppfattningar varierar. Under fettsugningen tas inte allt fett bort utan plastikkirurgen skulpterar din kropp och ditt kvarvarande fett för att få ett vackert och naturligt resultat.


  Vem kan göra fettsugning?

  För att göra en fettsugning behöver du ha lokala ansamlingar av fett som inte påverkas även fast du försökt träna bort dem och äta rätt. Eftersom en del underhudsfett måste lämnas kvar för att få ett resultat som ser jämnt och naturligt ut får du inte heller vara för smal.

  Om du är kraftigt överviktig är det viktigt att du försöker gå ner i vikt inför operationen eftersom det innebär större risker med narkos för en överviktig patient, även vid skönhetsoperationer.


  Hur länge har man ont efter en fettsugning?

  Första dygnet efter operationen bör du inte ha ont alls eftersom bedövningen fortfarande finns kvar i området. När bedövningen släppt kan du vara öm i några dagar efteråt, det behandlas lättast med smärtstillande med paracetamol, till exempel Alvedon eller Panodil. Har du gjort fettsugning på ett större område kan du få starkare smärtstillande utskrivet av plastikkirurgen.


  Kan man göra fettsugning utan kirurgi?

  Ja, det finns en behandling som kallas CoolSculpting där ingen kirurgi förekommer. Fettcellerna förstörs med kyla, och under veckorna efter behandlingen bryter kroppen ner de döda fettcellerna och fettdepåerna försvinner. Detta är effektivt både på större områden som mage, lår och kärlekshandtag samt mindre områden som dubbelhaka.

  Sidoeffekter är att man kan bli blå och öm under en period efter behandlingen, men det blir inga kirurgiska ärr.

  Vad kostar CoolSculpting?

  Priset för CoolSculpting varierar mellan 5 000 och 20 000 kr per behandling beroende på hur stort området är. För vissa räcker en behandling för att bli av med överflödsfett genom CoolSculpting, för andra kan det krävas två till tre behandlingar.