Kemisk peeling Stockholm

I det följande kan du hitta information om kemisk peeling i Stockholm. En kemisk peeling eller AHA-peeling förbättrar din hud och gör så att den ser yngre och i bästa fall porslinaktig ut. Behandlingen tar inte mer än 30-45 minuter och görs med hjälp av AHA-syror. AHA (Alpha Hydroxy Acid) är olika typer av fruktsyror.

 

Kemisk peeling hjälper dig med att behandla till exempel pigmenteringar, rynkor, fina linjer, acne, acneärr, fet/torr hud, glåmig och trött hud. Läs mer om vad kemisk peeling är och hur den går till samt vad det kostar.

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.   Jag godkänner allmänna villkor

  Vad är kemisk peeling?

  Vad som är kemisk peeling skiljer sig mot den mekaniska peelingen. Vid en kemisk peeling verkar AHA-syror på huden och gör så att de döda hudcellerna, överst på huden, exfolieras. Cellförnyelsen i din hud stimuleras och de exfolierade cellerna kan inte längre täppa igen dina porer. Dessutom blir din hud bättre på att bevara fukt efter en behandling.

  Det finns många skönhetssalonger som utför kemisk peeling åt sina kunder, till exempel erbjuder Nordiska Kliniken kemisk peeling som använder AHA-syror. De erbjuder två olika typer av AHA-peeling baserat på vilka resultat du hoppas på, mer elasticitet och lyster eller slätare och friskare hud.


  Hur går en kemisk peeling till?

  Sveriges Skönhetscenter är det obligatoriskt att få en kostnadsfri konsultation innan behandlingen. Under konsultationen kommer huden och behandlingsområdet att analyseras. Genom att planera behandlingen utifrån hudtyp kommer kemisk peeling att ge bästa möjliga resultat.

  Det första som sker under en kemisk peeling är att din hud rengörs noggrant. Därefter appliceras peelingen med hjälp av en pensel. Din hudtyp avgör hur stark kemisk peeling som används. Efter några minuter tas peelingen bort med en pH-neutraliserare. Du kan behöva gå på flera behandlingar för att få önskat resultat.


  Hur mycket kostar kemisk peeling?

  Priset på en kemisk peeling kan variera mellan olika salonger, men rikta in dig på att det kostar cirka 1300 kr eller mer. Boka gärna in en konsultation inför din kemiska peeling. Då får du veta en mer exakt kostnad, baserad på en peeling-behandling som är anpassad utifrån dina behov och antal behandlingstillfällen.


  Hur ofta kan man göra behandlingen?

  Hur ofta du kan göra en kemisk peeling är individuellt, men normalt sett kan du upprepa behandlingen varannan vecka till en gång i månaden. En behandling kan innebära mellan ett och fyra behandlingstillfällen. Om du har ett högt pH-värde i huden, till exempel acnehud, kan du genomföra behandlingen oftare än vid lågt pH-värde. Detta för att bakterier inte ska trivas.


  Vad händer efter kemisk peeling?

  Efter en behandling med kemisk peeling har din hud lättare för att bevara fukt och ta till sig nyttiga antioxidanter och vitaminer. Din hud ser slätare och yngre ut, och om du dessutom kombinerar kemisk peeling med hudvårdsprodukter som innehåller antioxidanter och vitaminer får du den bästa effekten av behandlingen.


  Hur ser man ut efteråt?

  Efter kemisk peeling (AHA-peeling) kan din hud få en lindrig rodnad och fjälla lite grann. I vissa fall uppstår ytliga sår och missfärgningar. Det är vanligt att huden flagnar ett par dagar efter en kemisk peeling. Eventuella besvär avtar dock och kan försvinna helt efter en vecka. I förekommande fall kan det ta något längre tid.


  Kan man träna efteråt?

  Om du har varit på en skönhetssalong och gjort kemisk peeling bör du undvika träning samma dag. Att träna innebär sannolikt att du blir varm och svettas, vilket inte är bra direkt efter en kemisk peeling. Din hud behöver vila och bör inte utsättas för hög värme, svett och ånga direkt efter en behandling.


  Gör behandlingen ont?

  Huruvida en kemisk peeling gör ont eller inte beror på din smärttröskel, men många känner en brännande eller stickande känsla under behandlingen. När AHA-peelingens fruktsyror verkar på huden är det normalt att det känns lite grann. Den brännande och stickande känslan uppkommer när överflödigt fett tas bort och porerna rengörs på djupet samtidigt som döda hudceller exfolieras.