Permanent hårborttagning Stockholm

Här finner du information om permanent hårborttagning i Stockholm. Om du är intresserad av att ta bort oönskad och generande hårväxt permanent, så är laserbehandling ett effektivt och skonsamt sätt. Samtliga hudtyper, oavsett pigment, kan behandlas med laser. Det bästa resultatet uppnås dock när mörka och grova hårstrån lasras bort från en ljus hud.

 

Här kan du läsa mer om vilken metod som är bäst för permanent hårborttagning, hur det fungerar vid permanent hårborttagning med laser, vad det kostar och vad du bör tänka på efter avslutad behandling. 

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

1. Fyll i vilket ingrepp du är intresserad av.

2. Din förfrågan skickas till klinikerna.

3. Klinikerna tar kontakt med dig.   Jag godkänner allmänna villkor

  Hur funkar laser hårborttagning?

  Ljuset från lasern värmer upp pigment i hårstrån, varefter värmen leds vidare till hårrötterna.  Laserenergi blir till värme när laserljuset passerar din hud. Värmen som uppstår från lasern förstör dina hårsäckar, det vill säga hårproducerande celler, vid ca 70 grader Celsius. Huden påverkas inte, det är endast hårsäckarna som tar skada. Så funkar laser hårborttagning. På Sveriges Skönhetscenter använder man den senaste tekniken Splendor X för laser hårborttagning. Maskinen använder två olika våglängder för att ta bort håret och har en kylmetod som gör behandlingen nästan smärtfri.


  Vilken metod är bäst för permanent hårborttagning?

  Vilken metod som är bäst för permanent hårborttagning avgörs av metodens effektivitet, säkerhet och resultat. Det rekommenderas att utföra permanent hårborttagning på professionella skönhetssalonger då de använder de professionella maskinerna och den senaste tekniken. Till exempel effektiv laser hårborttagning på Nordiska Kliniken är bra för dig om du bor i Stockholmsområdet. Deras hårborttagningsmetod använder Soprano Titanium som är en av de avancerade teknikerna på marknaden.

  Att ta bort hår med laser ger i de allra flesta fall det bästa resultatet. Metoden är dessutom effektivare och säkrare jämfört med andra hårborttagningsmetoder. Tack vare ett inbyggt kylsystem minimeras risken för hudskador. Din hud kyls ner utan att temperaturen i hårrötterna påverkas. Hårborttagning med laser är inte farligt men det är bra att läsa råden om kosmetiska laserbehandlingar hos Strålsäkerhetsmyndigheten innan du tar bort hår med laserbehandling.


  Vilken laser är bäst för hårborttagning?

  Den nya generationens laser- och ljusbehandlingar, till exempel Soprano Titanium, är effektiv för hårborttagning. Tack vare ett munstycke som inrymmer tre olika våglängder blir resultatet bättre än tidigare hårborttagning med laser. Det är idag säkrare, snabbare och effektivare. För bästa resultat anpassas laserenergins styrka beroende på din hår- och hudfärg, allt för att hårsäckarna ska uppnå rätt temperatur.

  Du kan hitta moderna hårborttagningsbehandlingar i Stockholm på Sveriges Skönhetscenter, där de kan utföra permanent hårborttagning med de senaste teknologierna, såsom Soprano och Splendor X. Under deras kostnadsfria konsultation får du mer information om olika metoder och behandlingsplan anpassad efter din hud och dina behov.


  Vad kostar permanent hårborttagning?

  Vad det kostar med permanent hårborttagning varierar. Laserbehandlingar kostar generellt från cirka 800 kronor, och uppåt. Till att börja med kan du oftast boka in en kostnadsfri konsultation för att få mer information. Priset beror på hur omfattande hårborttagning du vill göra. Efter konsultationen kommer du att veta mer om priset för just ditt ingrepp.


  Hur många laserbehandlingar behövs för hårborttagning?

  Hur många laserbehandlingar som behövs för hårborttagning varierar, men vanligast är att det krävs mellan 6-8 behandlingar. Det förekommer dock att besökare kan behöva ytterligare behandling för optimal effekt, medan andra behöver färre. Om du har många vilande hårsäckar, utan pigment, kan det krävas fler behandlingar. Dessa hårsäckar värms inte upp förrän de är aktiva och således innehåller pigment.


  Är hårborttagning permanent?

  Frågan om hårborttagning är permanent kan kort besvaras med ja, men det finns undantag. Laserbehandlingar har studerats vetenskapligt. Uppföljningar har gjorts upp till två år efter behandlingen och resultaten har visat sig vara permanenta. Resultaten gäller även för hår på till exempel benen, som har lång växtcykel. Undantaget från att hårborttagningen är permanent är ifall din hårväxt är hormonellt betingad.


  Hur länge håller laser hårborttagning?

  Hur länge laser hårborttagning håller beror på din hårfärg. Om du har mörkt hår är laserbehandlingen permanent, men har du grått eller väldigt ljust hår så kommer inte hårborttagningen att bli bestående. Hårväxten kommer tillbaka efter några månader, men om du genomgår två eller tre behandlingar årligen kommer håret att hållas borta.


  Vad ska jag tänka på efter hårborttagning med laser?

  När du har genomgått hårborttagning med laser är det viktigt att inte utsätta det behandlade området för solljus. Huden kan vara något svullen och ha lite rodnad, vänta i en eller två veckor innan du går ut i solen. Använd inte brun-utan-sol under den första veckan efter behandlingen. Första dygnet bör du också undvika att träna, basta och bada.